Raveihin saapuville kilpailijoille on raviradoilla aina omat järjestelyt. Ravirata tarjoaa erilliset tilat, joissa ohjastajat ja taustajoukot voivat valmistella hevosta raveihin. Raviradat tarjoavat myös rataa harjoituskäyttöön kilpailupäivien välissä. Raviradalla toimii aina oma kengitysseppä, kilpailuvastaava ja ratamestari. Heidän yhteystietonsa löytyvät raviradalle saapuville jaettavasta yksityiskohtaisesta tietolehtisestä. Raviradan talleilla toimii toki joukko muutakin henkilökuntaa, mutta edellä mainitut ovat ravikilpailijoille keskeisimmät henkilöt raviradan tallipalvelualueella.
Kilpailijan ja ravihevosen sisään kirjautuminen
Kilpailijat saapuvat raviradalle reilusti ennen ajojen alkamista. Kilpailijoiden tulee käydä läpi joukko toimenpiteitä ennen kuin he voivat osallistua kilparaveihin. Näitä toimenpiteitä ovat muun muassa seuraavat:
- Ohjastajien puhallutus
- Hevosen terveyden tarkastus eläinklinikalla
- Mahdolliset doping-näytteenotot
Kilpailijoiden päivä alkaa tietojen kirjauksella raviradan kilpailijoille tarkoitetulla sisäänkäynnillä. Kirjautumisen voi tehdä yleensä jo kaksi tuntia ennen ensimmäistä ravilähtöä. Ohjastajien puhallutus tapahtuu kirjauksen yhteydessä, tai viimeistään ohjastajan on käytävä puhallutuskokeessa ennen kuin ensimmäinen ravilähtö starttaa. Mikäli ohjastaja ei käy puhallutuskokeessa tai jos puhallutuskoe näyttää ohjastajan veressä olevan alkoholia, osallistuminen päivän kisoihin ei ole mahdollista. Kirjaustietoihin tulee kirjata kaikki erikoistiedot ohjastajan kärryistä sekä hevosen tarkat kengitystiedot. Ohjastajien kilpailulisenssit tarkistetaan myös kirjautumisen yhteydessä.
Kirjautumisen jälkeen on hevonen vietävä raviradan eläinklinikalle tarkastukseen. Hevosen soveltuvuus raveihin tarkistetaan ja samalla otetaan mahdollinen doping-näyte hevosesta.
Hevosten vierastalli raviradalla
Ravirata tarjoaa kilpailijoille mahdollisuuden käyttää vierastallia, jossa kilpahevonen voi rentoutua. Tarvittaessa tallia voidaan käyttää myös pidemmän aikaa kuin vain kilpailupäivän. Kilpailijan tulee olla yhteydessä raviradan tallinhoitajiin varatakseen tallipaikan hevoselle yön yli tai pidemmäksi aikaa. Tästä aiheutuva maksu tulee maksaa kilpailualueelle kirjautumisen yhteydessä. Talleilla ohjastaja ja taustajoukot voivat huolehtia hevosen ruokkimisesta ja puhdasta vettä on aina saatavilla hevosille.
Hevosen hygieniasta huolehtiminen onnistuu raviradan varikon pesupaikalla. Vierastallien yhteydessä on aina muutama hevosen pesupaikka ja usein kesäisin tarjotaan myös ulkopesumahdollisuutta. Ohjastajille on omat pukuhuoneet sukupuolen mukaan jaoteltuna. Lopulta kun kaikki valmistelut on tehty, voivat ohjastaja ja taustajoukot rentoutua varikkoalueen kahviossa. Tallikahvio tarjoaa sekä syötävää että juotavaa kilpailijoille ja huoltojoukoille.
Hevosten tunnistaminen tapahtuu mikrosirujen avulla. Jokainen hevonen tunnistetaan ennen lähtöä. Tunnistamisen tekee raviradan toimitsija valjastuskatoksilla, joissa kilpailijat odottavat ennen kilparadalle siirtymistä. Hevosen tunnistussiru tulee olla helposti luettavissa ja hevosen eläinpassi on oltava ohjastajalla tai taustajoukolla mukana tunnistamisen yhteydessä. Lähtöjen voittajahevonen tunnistetaan uudestaan ajon jälkeen mikrosirusta.
Hyvät tallipalvelut takaavat niin hevosille kuin ohjastajille ja huoltojoukoille mutkattoman kilpailupäivän. Raviradan tallipalveluihin kuuluu aina tarkastuksien ohella hyvät ruokapalvelut kilpailijoiden hevosille. Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen takaa hyvän kisapäivän.